Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΦΙΑΣΚΟ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ/ Τμ. ΗΠΕΙΡΟΥ


Τοπική Διοίκηση και Πρόεδρος του ΤΕΕ δέχθηκαν τα πυρά από την Αριστερή Κίνηση Μηχανικών Ηπείρου (ΑΚΜΗ) και από φοιτητές και απόφοιτους του τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών.

Οχτώ μήνες χρειάστηκαν στο Προεδρείο της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΗ για να φιλοτιμηθούν να συγκαλέσουν τη δεύτερη συνεδρίαση των μελών της, σε μια περίοδο συνολικής επίθεσης στα επαγγελματικά, κοινωνικά, βιοποριστικά δικαιώματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των μηχανικών και απαξίωσης έργων υποδομής που εξυπηρετούν λαϊκές ανάγκες.
Οχτώ μήνες σιωπής και αδράνειας, βάζοντας ουσιαστικά πλάτες στις επιλογές μιας κυβέρνησης, που παραδίδει τη δημόσια περιουσία στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα στα μεγάλα Ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Μιας κυβέρνησης που ξεπουλά τον πλούτο της χώρας και δημιουργεί τις προϋποθέσεις πλέριας αφαίμαξης των εργαζομένων και του λαού της χώρας μας. Μιας κυβέρνησης που κάθε τεχνικό κατασκευαστικό έργο που επιλέγει να εκτελέσει, εξυπηρετεί  πρωτίστως τα συμφέροντα της ντόπιας και ξένης οικονομικής ολιγαρχίας.
Και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ως θεσμοθετημένος σύμβουλος αυτής της κυβέρνησης προσπαθεί να αιτιολογήσει επιστημονικά (;;;) και να προωθήσει τις επιλογές της, σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του, σε όφελος όμως των μεγάλων μελετητικών και κατασκευαστικών εταιρειών.
Σ΄ αυτή τη λογική κινούμενοι και οι του Προεδρείου της αντιπροσωπείας του Τοπικού Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ, προσκάλεσαν τον Πρόεδρο από την Αθήνα για να ενημερώσει, όχι όλους τους μηχανικούς της Ηπείρου, αλλά τους 54 απλά εκλεγμένους - και όχι εκλεκτούς - στην Αντιπροσωπεία του Τμήματος. Επιπρόσθετα, ανατρέποντας πραξικοπηματικά την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, που οι ίδιοι είχαν καθορίσει, από 5ο θέμα που είχαν την ενημέρωση από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ για τις εξελίξεις στο επάγγελμα του μηχανικού, το μετέφεραν 1ο , ώστε και με άσκοπες πιθανόν ερωτήσεις να κωλυσιεργήσουν τη διαδικασία για να μην υπάρξει επαρκής χρόνος συζήτησης για τα όσα έκανε ή δεν έκανε η Διοικούσα Επιτροπή του Τοπικού Τμήματος του ΤΕΕ και για άλλα θέματα που η παράταξή μας είχε εισηγηθεί και αφορούν άμεσα τους μηχανικούς και τους κατοίκους της Ηπείρου.
Αυτή η ίδια λογική διαφάνηκε εξ’άλλου και με τα ήξεις αφήξεις του προέδρου του ΤΕΕ απέναντι στους φοιτητές και απόφοιτους του τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που παρευρέθηκαν και για πολλοστή φορά κατέδειξε τα ψεύδη και τον εμπαιγμό που υφίστανται από την ηγεσία του ΤΕΕ σε σχέση με την επαγγελματική προοπτική του κλάδου τους, πληρώνοντας τα συμφεροντολογικά παιχνίδια κυβερνήσεων και πανεπιστημιακών καθηγητικών κατεστημένων.
Η απαξιωτική αυτή συμπεριφορά, που ακολουθούν χρόνια τώρα, απέναντι στη νοημοσύνη των μελών του ΤΕΕ/ΤΗ και των προβλημάτων που τους απασχολούν, τόσο η κεντρική όσο και η τοπική ηγεσία του ΤΕΕ, δημιούργησε την πλήρη αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μηχανικών απέναντί τους, που έμπρακτη απόδειξη αποτελεί η παρουσία 18 μόνο μελών από τα 54, στην εξ αναβολής συνεδρίαση της  Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΗ στις 8-10-2011.
Κάτω απ΄ αυτές τις συνθήκες οι αντιπρόσωποι και άλλοι συνάδελφοι της Αριστερής Κίνησης Μηχανικών Ηπείρου (ΑΚΜΗ), αφού με τις παρεμβάσεις  αποκάλυψαν τον ρόλο και τον χαρακτήρα μιας φθηνής φιέστας, αποχώρησαν από την συνεδρίαση, καταγγέλλοντας την πολιτική που ακολουθούν οι κυρίαρχες παρατάξεις στο Τεχνικό Επιμελητήριο.
Η Αριστερή Κίνηση Μηχανικών Ηπείρου (ΑΚΜΗ) καλεί τους συναδέλφους σε κοινό μέτωπο και συντονισμό με το λαό της περιοχής που πλήττεται από τη μνημονιακή λαίλαπα με τη συμμετοχή στην απεργία και στην πορεία στις 19/10/2011.   





Αριστερή Κίνηση Μηχανικών Ηπείρου (ΑΚΜΗ)