Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΓΡΑΒΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΔΡΟΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΠΕΓΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΠΑΤΣΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ) ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕ ΣΤΙΣ 06/04/2016

Για το Προσφυγικό

1. Το προσφυγικό είναι πρόβλημα που οφείλεται στους πολέμους και στις επεμβάσεις των διαφόρων ιμπεριαλιστών, στην Συρία και στην ευρύτερη περιοχή, στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους για την κατάκτηση θέσεων και σφαιρών επιρροής, για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Όσο Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι, Ρώσοι και άλλες μικρότερες περιφερειακές δυνάμεις επεμβαίνουν και σκορπούν τον θάνατο, τόσο θα αυξάνονται και τα κύματα  και οι περιπέτειες αυτών των κολασμένων της γης, προσφύγων και μεταναστών. Μόνον η δημιουργία ενός αντιπολεμικού-αντιϊμπεριαλιστικού μετώπου των λαών της περιοχής μπορεί να ανακόψει  τις προσφυγικές ροές.

2. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποτάσσεται στα κελεύσματα ΗΠΑ-ΕΕ, τους παραχωρεί «γην και ύδωρ» για τις επεμβάσεις τους, έχει αποδεχτεί την μετατροπή του Αιγαίου σε ΝΑΤΟϊκή θάλασσα, αποδεχόμενη τις Συμφωνίες «Δουβλίνο», «Σένγκεν» έχει μετατρέψει την χώρα σε μια απέραντη φυλακή «ψυχών», με τα δεκάδες άθλια στρατόπεδα εγκλεισμού των προσφύγων.

3. Μπροστά στην έλλειψη κρατικής μέριμνας  διάφορες κακόφημες Μ. Κ. Ο. και άλλα αρπακτικά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον πόνο αυτών των κατατρεγμένων.

4. Αντίθετα ο λαός μας από την πρώτη στιγμή έδειξε και δείχνει μια πρωτοφανή αλληλεγγύη σε πρόσφυγες-μετανάστες, που δεν αφήνει έδαφος να κυριαρχήσουν οι φασιστικές-ρατσιστικές κραυγές.

5. Η εγκατάσταση του ΝΑΤΟ, της  FRONTEX, της EUROPOL στο Αιγαίο, των Τούρκων παρατηρητών στα νησιά μας, με σκοπό δήθεν την αντιμετώπιση του κύματος των προσφύγων που αυτοί δημιουργούν με τις επεμβάσεις τους, δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα, οξύνει τον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, φέρνει πιο κοντά τις φωτιές του πολέμου, παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

  • ΝΑ  ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ  ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ «ΔΟΥΒΛΙΝΟ», «ΣΕΝΓΚΕΝ».
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΥΛΑΚΗ «ΨΥΧΩΝ».
  • ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΘΛΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ.
  • ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ, ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ.
  • ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ.
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ.
  • ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ-ΕΞΩ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
  • ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ-ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ,
    ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ.