Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ … Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ



     «Νέα» διοίκηση στο Τ.Ε.Ε./Τμ. Ηπείρου όρισαν οι παρατάξεις που προσυμφώνησαν την εναλλαγή τους στα προεδρεία. Γιά τις αλλαξοκαρεκλιές τους στους διοικητικούς θώκους συγκάλεσαν ειδική συνεδρίαση της αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε/Τμ Ηπείρου στις 30 Νοέμβρη 2011.
     Το προεδρείο της Αντιπροσωπείας σε μια κρίσιμη για την κοινωνία και τους μηχανικούς περίοδο αρκείται να ενεργοποιεί το σώμα για τυπικές διαδικασίες όταν  συμβαίνουν καταιγιστικές αλλαγές και ανατροπές σε βάρος του επαγγέλματος του μηχανικού που μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους βιώνουν τις απολύσεις και την ανεργία, τις καρατομήσεις σε μισθούς και συντάξεις, τα αλλεπάλληλα εκβιαστικά χαράτσια, τη ληστρική αρπαγή από τον Προβόπουλο και τις τράπεζές τους των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και την μετατροπή τους σε τοξικά ομόλογα ή δανικά και αγύριστα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προμηνύοντας υπέρογκες αυξήσεις στις εισφορές στο ΕΤΑΑ και ιδιαίτερα στο ΤΣΜΕΔΕ.
     Μέσα σ’αυτή την ζοφερή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά, δύο όλες και όλες συνεδριάσεις της τοπικής αντιπροσωπείας συγκάλεσαν οι συνεργαζόμενες παρατάξεις στο προεδρείο της (ΠΑΣΚ και ΕΝΟΤΗΤΑ), με την ανοχή και της ΔΚΜ.
     Η πρώτη (2-2-2011) μετά από εννέα μήνες παζαριών για τις καρέκλες από τις εκλογές του ΤΕΕ στις 25-4-2010 με αντικείμενο την προέγκριση του προϋπολογισμού του, και η δεύτερη (8-10-2011) για να γίνει ενημέρωση από τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. προς τα μέλη της τοπικής αντιπροσωπείας και όχι να συζητηθούν και να παρθούν αποφάσεις πάνω στα οξυμένα προβλήματα που μαστίζουν τους μηχανικούς, τους εργαζόμενους και ολόκληρο τον λαό της Ηπείρου, με την τελμάτωση και της κατασκευής έργων υποδομής και κοινής ωφέλειας.
     Αντίθετη σ’αυτή την τακτική των κυρίαρχων παρατάξεων στο Τ.Ε.Ε./Τμ. Ηπείρου, η Αριστερή Κίνηση Μηχανικών Ηπείρου (ΑΚΜΗ) καλεί τους συναδέλφους μηχανικούς της Ηπείρου σε ενεργητική δραστηριοποίηση για την υπεράσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων τους, σε ενεργητική συμμετοχή στους αγώνες του λαού μας για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής που εκπορεύεται από την διεθνή Τρόικα (ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ) και τάχτηκε να εφαρμόσει η εγχώρια Τρόικα (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ).


Αριστερή Κίνηση Μηχανικών Ηπείρου (ΑΚΜΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου