Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Εδώ και ένα μήνα το Ισραήλ έχει ξεκινήσει επιδρομές σε σπίτια, μαζικές συλλήψεις και επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη. Βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων αμάχους και παιδιά, συνεχίζοντας τη φασιστική τακτική της συλλογικής τιμωρίας.
Η νέα στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας με όνομα «Αιχμή Προστασίας» είναι η τρίτη τα τελευταία έξι χρόνια. Οι προηγούμενες δύο ισραηλινές επιθέσεις το 2008 και το 2012 άφησαν πάνω από 1500 Παλαιστίνιους νεκρούς, από τους οποίους οι περισσότεροι ήταν πολίτες.
>Για ακόμα μια φορά τα «φιλειρηνικά» φερέφωνα των ιμπεριαλιστών παρακολουθούν με απάθεια τη συλλογική αυτή τιμωρία των Παλαιστινίων και τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς εναντίον τους από το φασιστικό κράτος του Ισραήλ. Πρακτικά στηρίζουν το διαρκές έγκλημα που συντελείται και το οποίο έχει όλα τα χαρακτηριστικά της γενοκτονίας. Παρόμοια στάση κρατούν τόσο οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, βρίσκοντας στο πρόσωπο του Ισραήλ έναν στρατηγικό σύμμαχο, όσο και τα κυρίαρχα ΜΜΕ.
Ο παλαιστινιακός λαός εξεγείρεται για μια ακόμη φορά ενάντια στους δυνάστες του. Έχουμε χρέος να εκφράσουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας σ” αυτό το λαό, που για πάνω από έξι δεκαετίες δοκιμάζεται στις πιο σκληρές και απάνθρωπες συνθήκες κατοχής, αλλά δε λυγίζει.
Ο παλαιστινιακός λαός παραδίδει μαθήματα σε όλους τους λαούς του κόσμου. Μαθήματα θάρρους, αντοχής, αποφασιστικότητας, υπομονής και επιμονής, αξιοπρέπειας, αντίστασης.

Στη νέα αυτή προκλητική - βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ απέναντι σε ολόκληρη την Παλαιστίνη, η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου στηρίζει τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού εναντίον της φασιστικής - σιωνιστικής ισραηλινής κατοχής.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ (Α.Κ.Μ.Η.) ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ/ ΤΜΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΙΣ 16-7-2014 ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου