Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ


Γιάννενα, 02/02/2016



     Στην τελική ευθεία για την αντιδραστική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος έχει μπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε πλήρη συμπόρευση με ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και τα πιο ισχυρά τμήματα του εγχώριου κεφαλαίου.
Πρόκειται για πρωτοφανή αντεργατική αναδιάρθρωση, που αφορά σε όλους τους εργασιακούς τομείς (δημόσιο, ιδιωτικό, αγροτικό, επαγγελματοβιοτεχνικό, επιστημονικό) και υπερβαίνει το νόμο Γιαννίτση, το νόμο Λοβέρδου–Κουτρουμάνη, τα πορίσματα των επιτροπών «σοφών» και τις ως τώρα αντιλαϊκές νομοθετικές παρεμβάσεις. Το σχέδιο νόμου που παρουσίασε η κυβέρνηση ως δική της πρόταση για τη «διαπραγμάτευση» που θα ακολουθήσει, ως γνωστό σήριαλ πλέον, με τους «θεσμούς» και τους «δανειστές», προβλέπει καταιγισμό μέτρων και σαρωτικών αλλαγών στις συντάξεις, στις εισφορές και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Κατεδαφίζει όλα όσα ισχύουν στο ασφαλιστικό σύστημα μέχρι σήμερα. Το νεοφιλελεύθερο έκτρωμα για το νέο ασφαλιστικό καταργεί κάθε απομεινάρι κοινωνικού-αναδιανεμητικού χαρακτήρα και μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, οδηγώντας αναγκαστικά σε ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης. Δημιουργεί ένα άλλο σύστημα, βασισμένο στις νεοφιλελεύθερες λογικές των ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ, σύστημα που ήδη ισχύει σε μια σειρά χώρες και διέλυσε πλήρως το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα για χάρη των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.
Το σχέδιο νόμου δεν έρχεται για να «σωθεί» το ασφαλιστικό! Έρχεται για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου, τα «επενδυτικά» κίνητρα στα ντόπια και ξένα αρπακτικά, η εξυπηρέτηση του τοκογλυφικού χρέους, η υποταγή στο δημοσιονομικό σφαγείο της ευρωζώνης και της ΕΕ.
Με το σχέδιο νόμου εντείνεται η εκμετάλλευση των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και καταστρέφονται οι αυτοαπασχολούμενοι. Διαλύονται τα ταμεία, νομιμοποιείται η μέχρι σήμερα καταλήστευση των αποθεματικών, υφαρπάζονται εκ νέου αποθεματικά, ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία και «ενοποιείται» η εργαζόμενη πλειοψηφία στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Το αντιδραστικό σχέδιο νόμου συνθλίβει τους εργαζόμενους που εργάζονται με μπλοκάκι και τους αυτοαπασχολούμενους. Οι εισφορές που θα φτάνουν το 38,45% του εισοδήματος και για τους ανέργους τα 2800 ευρώ ετησίως, θα οδηγήσουν ένα μεγάλο κομμάτι των συναδέλφων εκτός επαγγέλματος ή στην μετανάστευση. Παράλληλα οι μειώσεις των συντάξεων θα φτάσουν έως και 50%.
Όμως η σύνταξη και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο καθολικό κοινωνικό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα για όποιον μπορεί να το αγοράσει! Το κεφάλαιο, οι τράπεζες και το κράτος που εδώ και δεκαετίες κλέβουν τα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να πληρώσουν!
Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στις διοικήσεις του ΤΕΕ και του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ. Συναίνεσαν εδώ και χρόνια σε κάθε αντιασφαλιστικό μέτρο. Πρόσφατα συμφώνησαν σε νέα ανακεφαλαιοποίηση με άλλα 385 εκ. € από τα αποθεματικά των ασφαλισμένων και σήμερα παζαρεύουν με την κυβέρνηση «κάποιες τροποποιήσεις» πάνω στο αντιδραστικό νομοσχέδιο.
Όλοι στη μάχη! Με κοινό μέτωπο και συντονισμένο αγώνα και δράση εργαζομένων δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, ανέργων, νεολαίας, αυτοαπασχολούμενων και φτωχομεσαίας αγροτιάς.
Να μην περάσει, να ανατραπεί το ασφαλιστικό «έκτρωμα»!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ
10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Αριστερή Κίνηση Μηχανικών Ηπείρου (Α.Κ.Μ.Η.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου