Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Νοέμβρη



Αριστερή Κίνηση Μηχανικών Ηπείρου (Α.Κ.Μ.Η.)

Οι μηχανικοί, μισθωτοί, εργαζόμενοι, άνεργοι
μαζί με όλο το λαό να κάνουν
την ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Νοέμβρη βήμα
·        για τον συντονισμό, την συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα
·        για να ανατραπεί η άγρια επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

Τα νέα δεσμά που χαλκεύουν στον ελληνικό λαό το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, η θηλιά των τραπεζών στο λαιμό των θυμάτων τους, η διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας, η φτώχεια, η ανεργία, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, το «μπλακ άουτ» στην οικοδομή και στα δημόσια έργα, έχουν οδηγήσει τον κλάδο των μηχανικών, ιδιαίτερα των νέων, σε πρωτοφανή εξαθλίωση, στην ανεργία, στο κλείσιμο γραφείων, στην καρατόμηση των συντάξεων, στην αδυναμία καταβολής των υπέρογκων εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ, στην παύση άσκησης του επαγγέλματος, στην νέα μετανάστευση του ανθού της ελληνικής νεολαίας. Ταυτόχρονα έχουν οδηγήσει στη διάλυση της Δημόσιας Παιδείας, στην υποβάθμιση των Πολυτεχνείων και της επιστημονικής έρευνας.
Απέναντι σε αυτήν την ζοφερή κατάσταση, το κεντρικό και το τοπικό ΤΕΕ, απαξιωμένο πλέον και από το ίδιο το κράτος, δεν έχει προχωρήσει σε καμιά ενέργεια, «καθεύδει τον ύπνο του δικαίου».
Μετά τον ορυμαγδό των αντιλαϊκών μέτρων που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις εντολές της τρόικας (ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων, υποδούλωση του λαού και της εργατικής τάξης, απολύσεις, φορομπηξία, φασιστικοποίηση του κράτους, επέλαση του εργασιακού μεσαίωνα), τελικά έστερξε η ΓΣΕΕ να προκηρύξει απεργία, στις 6 του Νοέμβρη! Για να την προετοιμάσει δήθεν καλά και για … κλιμάκωση του αγώνα! Τώρα που ο μεγάλος κύκλος των κινητοποιήσεων στο Δημόσιο έκλεισε (προς το παρόν τουλάχιστον), τώρα που ο κίνδυνος ενός ευρύτερου μετώπου πάλης των εργαζομένων απομακρύνθηκε (προσωρινά, έστω), η ηγεσία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με πρόταση μάλιστα του ΠΑΜΕ (;) καλούν σε μία ακόμη 24ωρη απεργία με όλα τα φόντα να είναι μία ακόμη τουφεκιά στον αέρα. 
Σίγουρα ο κάθε εργαζόμενος αναρωτιέται γιατί
η απεργία δεν προκηρύχτηκε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου μεγάλου απεργιακού αγώνα των καθηγητών, των εργαζόμενων στην υγεία κλπ. Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμη κινητοποιήσεις - απεργιακές και μη - σε κλάδους του Δημοσίου, για τη διαθεσιμότητα - απολύσεις, σε εργοστάσια - από τα Αμυντικά Συστήματα έως εργοστάσια στην Εύβοια, στα Ναυπηγεία - με συνεχείς κινητοποιήσεις εδώ και αρκετούς μήνες. Την ίδια στιγμή οι απολύσεις δίνουν και παίρνουν, με χαρακτηριστική την περίπτωση της «Σπρίντερ».
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι εργαζόμενοι δείχνουν τη διάθεση και την αποφασιστικότητα να αντισταθούν και να παλέψουν κατά της πολιτικής που τους στέλνει στον Καιάδα.
< font-size: 13.0pt;">Απαιτούν το δικαίωμα στη δουλειά.

Εμείς από παλιά λέγαμε «όταν πεινάει ο λαός πεινάνε και οι μηχανικοί».

Γι΄ αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε αυτήν την απεργία να υπηρετήσει τα σχέδια των συμβιβασμένων και γραφειοκρατικών ηγεσιών, αλλά να γίνει εφαλτήριο για την ανατροπή του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα.
Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις κλπ., να δουλέψουμε για να πετύχει αυτή η απεργία.
Για να δηλώσουμε τη θέλησή μας
για τον συντονισμό, την συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.
Οι μηχανικοί δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν με τους άλλους εργαζόμενους

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
        ΔΕΝ  ΘΑ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ  ΔΕΝ  ΤΟΥΣ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2013 συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στις 10:30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου