Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Kαταγγελία της ΑΚΜΗ σχετικά με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/Τμ. Ηπείρου να μην εκδώσει το προεκλογικό τεύχος της Ενημέρωσης

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/Τμ. Ηπείρου στην συνεδρίασή της στις 12/11/2013 αποφάσισε να μην προβεί στην έκδοση ούτε καν του προεκλογικού τεύχους της Ενημέρωσης, από το οποίο θα μπορούσε να ενημερωθεί ο κάθε συνάδελφος για τις απόψεις όλων των παρατάξεων του ΤΕΕ/Τμ. Ηπείρου σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές στις 24/11/2013, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια. Όμως, υποχρέωση των διοικήσεων του ΤΕΕ σύμφωνα με το Ν. 1486/84 (παρ. 3 του άρθρου 4) είναι μεταξύ άλλων να ΄΄… φροντίζει για την απασχόληση, την κοινωνική ασφάλιση, την προαγωγή και την προάσπιση του κύρους των μελών του, την επιστημονική πρόοδο, ενημέρωση, επιμόρφωση και συνεχιζόμενη εκπαίδευση τους, εκδίδει ενημερωτικό και επιστημονικό τύπο και άλλες ειδικές εκδόσεις, ενισχύει τους φορείς συλλογικής εκπροσώπησης των μηχανικών σε δραστηριότητες σχετικές με τους σκοπούς του, μελετά νέες μορφές επαγγελματικής οργάνωσης και εργασίας των μελών του …΄΄.
Αυτή η απόφαση της Διοικούσας, που για άλλη μια φορά αποδεικνύει πόσο αδιαφορεί για την ενημέρωση και την ενεργή συμμετοχή των συναδέλφων για την επίλυση των προβλημάτων μας, μεταβιβάζει τις δαπάνες για την ενημέρωση των συναδέλφων στις παρατάξεις του ΤΕΕ/Τμ. Ηπείρου, ενώ ήδη με την ετήσια οικονομική μας συνδρομή έχουμε επιβαρυνθεί και γι’ αυτά τα έξοδα. Φαίνεται λοιπόν ότι ο μηχανισμός του ΤΕΕ, αφού απαξιώνει την ίδια την Αντιπροσωπεία μη συγκαλώντας την τουλάχιστον μια φορά το δίμηνο, όπως ο ίδιος νόμος ορίζει (παρ. 7 του άρθρου 7 του Ν. 1486/84), μας στερεί πλέον και την στοιχειώδη και ισότιμη επικοινωνία με τους συναδέλφους.
Καταγγέλλουμε τους απαράδεκτους χειρισμούς της Διοικούσας των «ολίγων» και καλούμε τους «πληβείους» μηχανικούς, τους άνεργους, τους μισθωτούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους υποαπασχολούμενους, τους μικροεπαγγελματίες, τους μηχανικούς της βιοπάλης να οργανώσουμε τον αγώνα μας, «εντός-εκτός και εναντίον» του ΤΕΕ, για όλα τα τεχνικά και όχι μόνον ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας, από την πλευρά των συμφερόντων των μαχόμενων μηχανικών και των συμφερόντων του εργαζόμενου λαού.
Η ανακοίνωσή μας για τις εκλογές στις 24/11/2013 έχει αναρτηθεί στο site μας www.akmh-epirus.blogspot.gr . Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω του email μας akmh.tee@gmail.com. Οποιοσδήποτε επιθυμεί να έχει την ανακοίνωση μας για τις επερχόμενες εκλογές σε έντυπη μορφή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο τηλ. 6978007887.

Αριστερή Κίνηση Μηχανικών Ηπείρου (Α.Κ.Μ.Η.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου