Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ


Για την υπεράσπιση του Πανεπιστημιακού Ασύλου


Με αφορμή την «κατάληψη» της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας από τους μετανάστες που διεκδικούν τα ένσημα ασφάλισης των, ώστε να ανανεώσουν τις κάρτες εργασίας των, ως νόμιμα εργαζόμενοι στη χώρα μας, η Ν.Δ. και ο ΛΑ.Ο.Σ. ξεσπάθωσαν πάλι κατά του Παν. Ασύλου, καταθέτοντας πρόταση στη Βουλή για την κατάργησή του. Η στάση αυτή των δεξιών και ακροδεξιών πολιτικών σχημάτων στρώνει το χαλί στην κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να μετατοπίσει τις ευθύνες υπεράσπισης του Παν. Ασύλου στις Πανεπιστημιακές αρχές, αλλά και να μεθοδεύσει, μέσω της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που προωθεί η υπουργός παιδείας, την επί της ουσίας κατάργηση του Παν. Ασύλου.
Όμως, εκτός από το Παν. Άσυλο και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, οι λαοί μέσα από τους πολύχρονους αγώνες τους, έχουν κατοχυρώσει και το Πολιτικό Άσυλο, το Οικογενειακό Άσυλο, τα Προσωπικά δεδομένα και άλλες δικλείδες λειτουργίας και εξέλιξης των δημοκρατικών θεσμών, που έχουν μπει στο στόχαστρο της αντίδρασης για να μπορούν να επιβάλλουν τις άνομες, εκμεταλλευτικές και καταπιεστικές ορέξεις τους, εξασθενίζοντας τις συλλογικές διεργασίες της σπουδάζουσας νεολαίας, των εργαζομένων και των λαϊκών δυνάμεων, που ταυτόχρονα αποτελούν και τους εγγυητές υπεράσπισης των Ασύλων και των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Οφείλουμε, ως δημοκρατικοί πολίτες ο καθένας μας, αλλά και ως επιστημονικός και συλλογικός φορέας αυτής της χώρας, να καταγγείλουμε κάθε προσπάθεια κατάργησης του Πανεπιστημιακού Ασύλου και των κατακτημένων δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας και να δηλώσουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας στους ενιαίους αγώνες της σπουδάζουσας νεολαίας, των εργαζομένων και του λαού μας για την προάσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών στη χώρα μας.


Γιάννινα 2-2-2011
Για την Α.Κ.Μ.Η.
Βαγγέλης Γράβος, Άλεξ Μπέγκα, Αχιλλέας Χεκίμογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου