Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ


συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους οικονομικούς και πολιτικούς μετανάστες και τους εξεγερμένους λαούς των καταπιεσμένων χωρών

Η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ-Τμ. Ηπείρου εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της προς τους οικονομικούς και πολιτικούς μετανάστες και τους εξεγερμένους λαούς των καταπιεσμένων χωρών που δεκαετίες τώρα, οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. και των Η.Π.Α. εκμεταλλεύονται και εξαθλιώνουν τους λαούς των, ωθώντας τους στη μετανάστευση – διακυβεύοντας την ίδια τους τη ζωή – παλεύοντας για ένα κομμάτι ψωμί, ενώ τους ανήκει ο πλούτος ποι οι ιμπεριαλιστές αρπάζουν καθημερινά από τις χώρες τους και τον μεταφέρουν σε Ευρώπη και Αμερική για να καλοπερνάνε οι μεγιστάνες του πλούτου, οι υποτακτικοί και τα τσιράκια τους.
Οι δίκαιες εξεγέρσεις των λαών που παραμένουν στις πατρίδες τους ζητώντας την εξάλειψη της εκμετάλλευσής τους, της εξαθλίωσης και την υφαρπαγή του πλούτου των χωρών τους από τους ιμπεριαλιστές, πρέπει να μας βρει αλληλέγγυους και συμπαραστάτες, ως πολιτισμένα όντα, στον δίκαιο αγώνα τους κατά της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της εξαθλίωσης που επιβάλλουν Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές.
Οι φράχτες του αίσχους και τα σαπιοκάραβα που πνίγουν στα μεσοπέλαγα ανθρώπους «για μια χούφτα δολάρια», δεν χωράνε στη χώρα που «γέννησε τη δημοκρατία και ανέπτυξε πολιτισμό». Η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη των καταδιωγμένων από την ίδια την πατρίδα τους, που θα βρεθούν στη χώρα μας, πρέπει να αντικαταστήσουν το κυνηγητό, την απειλή απέλασης, την εκμετάλλευση και την εξαθλίωσή τους. Η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η εξασφάλιση στοιχειωδών συνθηκών ζωής, είναι υποχρέωση του κράτους και αυτονόητο καθήκον κάθε φορέα και πολίτη.


Γιάννινα 2-2-2011
Για την Α.Κ.Μ.Η.
Βαγγέλης Γράβος, Άλεξ Μπέγκα, Αχιλλέας Χεκίμογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου